Corvus Stone music player

lauantai 16. elokuuta 2014

Timo Rautiainen mukana Corvus Stone -levyllä



Äskettäin yhtyeensä Timo Rautiainen & Neljäs Sektori kanssa levyn "Toinen varoitus" julkaissut suomalaisen rockmusiikin voimahahmo Timo Rautiainen on mukana myös Corvus Stone -yhtyeen alkusyksyllä ilmestyvällä uudella albumilla joka on saanut nimekseen lyhyesti ja ytimekkäästi "Corvus Stone II".
Rautiaisen lisäksi levyllä ovat mukana jyväskyläläiset muusikot Petri "Lemmy" Lindström (basso) sekä Pasi Koivu (kosketinsoittimet). Rautiaisen tulkitsemien laulujen nimet ovat "Tuolla tuonnempana" ja "Tulen luona". Ensimmäisenä mainitun laulun on säveltänyt Lindström ja jälkimmäisen Koivu. Pitkän päivätyön suomalaisessa musiikkimaailmassa tehnyt Pax Romana -yhtyeen jäsen Matti Kervinen vastaa edellämainittujen laulujen suomenkielisistä sanoituksista. "Tuonna tuonnempana" ja "Tulen luona" saivat osakseen myös Kervisen loihtimat laulumelodiat.
Rautiaisen tulkitsemien laulujen kielenä on Corvus Stonelle poikkeuksellisesti suomi. Yhtye käyttää useita eri laulajia uudella levyllään. Rautiaisen lisäksi kansainvälisesti tunnetuimmasta päästä levyllä laulavista artisteista mainittakoon esimerkkinä entinen Big Big Train -yhtyeen jäsen Sean Filkins.
Lindströmin ja Koivun lisäksi monikansallisen Corvus Stone -projektin muut jäsenet ovat vanhat tutut Colin Tench (kitara) sekä Robert Wolff (rummut).
Lindström on pitänyt itsensä kiireisenä myös luotsaamansa Progeland-yhtyeen tulevan levyjulkaisun johdosta. 1970-luvun äänimaailmaan vahvasti pohjautuva Progeland yhdistää hard rock -soundia tehokkaasti progressiivisiin elementteihin. Lindströmin lisäksi yhtyeen muut jäsenet ovat Tomi Murtomäki (laulu), Juha Kaski (kosketinsoittimet), Matias Kangasniemi (kitara) ja Pasi Manninen (rummut). Sävellystyöstä vastaa Lindström ja albumin nimi on "Gate To Fulfilled Fantasies".
Lindström tekee eräällä tapaa "tuplat" sillä Corvus Stone ja Progeland julkaisevat levynsä käytännössä lähes yhtä aikaa. Yhdistävänä tekijänä on myös levyt julkaiseva amerikkalainen levy-yhtiö Melodic Revolution Records. Kansitaiteen on molempiin levyihin suunnitellut ja toteuttanut Sonia Mota.
Levyjen oletettu julkaisuajankohta on lokakuu.
Kuvissa:
Timo Rautiainen (Timo Rautiainen appears by courtesy of Johanna Kustannus Oy)
Petri "Lemmy" Lindström (basso, Progeland ja Corvus Stone)
Pasi Koivu (kosketinsoittimet, Corvus Stone)
Robert Wolff (rummut, Corvus Stone), Colin Tench (kitara, Corvus Stone), Petri "Lemmy" Lindström (basso, Corvus Stone), Pasi Koivu (kosketinsoittimet, Corvus Stone)
Progeland: Juha Kaski (kosketinsoittimet), Petri "Lemmy" Lindström (basso), Pasi Manninen (rummut), Tomi Murtomäki (laulu), Matias Kangasniemi (kitara)
Note: this information is exceptionally in Finnish

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti